Městské trávníky – vliv seče na diverzitu městských trávníků

Mohou městské trávníky sloužit pro podporu biodiverzity? Stačí pouze omezit počet sečí a všechno ostatní už jde samo? Jaká je vlastně diverzita v klasických a méně často sečených trávnících?

Cílem práce by bylo monitorování městských trávníků na území Českých Budějovic sečených 1-3x do roka (tzv. extenzivní seč) sečených z botanického či entomologického hlediska a jejich porovnání s trávníky sečenými intenzivně (cca 6-8x do roka).

 Vedoucí práce:  Mgr. Lenka Šebelíková, PhD. (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), Mgr. Anna Müllerová, RNDr. Klára Řehounková, PhD.

 Katedra: botaniky (Na Zlaté stoce 1, České Budějovice); pracovní skupina ekologie obnovy (www.ekologieobnovy.cz)

 Zaměření práce: terénní

Předpokládaná hodinová dotace: 2 – 3 hod/týden

Souvislost praxe: práce může být rozdělena podle potřeb studenta

 Znalost anglického jazyka: základní je vhodná, nikoliv však nutná

 Další informace: monitoring je omezen vhodnou vegetační dobou a termíny sečení daných ploch; v případě zájmu je možné se k nám nezávazně připojit a zjistit, jak takový monitoring probíhá

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0