Rozdíly v mikrobiotopových nárocích ťuhýka obecného a pěnice vlašské při hnízdění

Ťuhýci obecní i pěnice vlašské jsou druhy, které typicky obývají trnité křovinné formace. V rámci tohoto biotopu velmi často obsazují velmi podobné keře, často i tentýž keř.

 Pomocí měření mnoha parametrů obsazených, ale i neobsazených keřů bychom chtěli otestovat, zda je tento jev způsoben pouze velmi stejnými detailními nároky na keř, v němž jsou oba druhy ochotny zahnízdit, nebo zda se tyto druhy úmyslně shlukují k sobě a tvoří tedy hnízdní asociaci.

 Vedoucí práce:  RNDr. Petr Veselý, Ph.D. (petr-vesely_at_seznam.cz)

Katedra: zoologie (Branišovská 1760, pavilon B, České Budějovice)

Zaměření práce:  kombinace terénu a laboratorní práce

Předpokládaná hodinová dotace:             více než 10 hodin/týden

Souvislost praxe: by měla být souvislá

Znalost anglického jazyka: mírně pokročilý

Další informace:  Terénní výzkum bude probíhat od konce května do začátku července (cca 6 týdnů) během souvislého terénního pobytu s členy našeho výzkumného týmu. Většina dat již byla nasbírána v předchozích letech a student by provedl jejich analýzu.

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0