Mapování historického a současného rozšíření vybraného druhu

V současnosti probíhá velký projekt v rámci kterého jsou připravovány i mapy historického a případně i aktuálního rozšíření rostlin České republiky. Údaje o rozšíření se získávají studiem herbářových položek ze všech herbářových sbírek v ČR a výpisy z veškeré dostupné historické literatury. Lze ověřovat i výskyty v přírodě. Velkou předností práce je, že zájemce získá značný přehled o dostupné botanické literatuře, herbářových sbírkách i elektronických databázích. Výsledná data o rozšíření lze pak korelovat s různými proměnnými prostředí a hledat závislosti, které podmiňují výskyt nebo případný ústup druhu v ČR.

 

Vedoucí práce:  Ing. Milan Štech, Ph.D. (stech_at_prf.jcu.cz)

Katedra:  botaniky (Na Zlaté stoce 1, České Budějovice)

Zaměření práce: kombinace terénu a laboratorní práce

Předpokládaná hodinová dotace:  4 - 6 hodin/týden

Souvislost praxe: by měla být souvislá

Znalost anglického jazyka:  pokročilý začátečník

Další informace: práce je zaměřená na excerpci a revizi dat - práce s herbáři, historickou literaturou, elektronickými databázemi a revize v terénu. Vyžaduje základní zeměpisné znalosti ČR; znalost němčiny je velkou výhodou

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0