Obnova druhově pestrých travních porostů pomocí řízené obnovy - výsevy semen nejen z kartáčového sběru

Pro obnovu lučních porostů jsou využívány různé metody: přenos zeleného sena, směs semen z kartáčového sběru, dosetí ručně sbíraného osiva, nebo i spontánní obnova. Založili jsme plochy vhodné ke sledování těchto metod, abychom ověřili nejlepší termín sklizně kartáčovým sběračem, kolik je třeba na plochu vysít semínek a jaké druhy se nejlépe uplatňují.

 Cílem práce by bylo sledování vybraných experimentálních ploch a vyhodnocení úspěšnosti a vhodnosti obnovy pomocí směsi semen z kartáčového sběru a dosévání ručně sbíraného osiva.

 Vedoucí práce: RNDr. Klára Řehounková, PhD. (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), RNDr. Kamila Vítovcová

 Katedra: botaniky (Na Zlaté stoce 1, České Budějovice); pracovní skupina ekologie obnovy (www.ekologieobnovy.cz)

 Zaměření práce: terénní

Předpokládaná hodinová dotace: 2 – 3 hod/týden (+ případně doprava na místo dle výběru sledované lokality) Souvislost praxe: práce může být rozdělena podle potřeb studenta

 Znalost anglického jazyka: základní je vhodná, nikoliv však nutná

 Další informace: monitoring je omezen vhodnou vegetační dobou

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0