Mykologický průzkum

Přes popularitu houbaření v České republice je znalost mykoflóry nízká a řada lokalit je neprobádaná. Dokonce neexistuje ani checklist (seznam druhů) hub České republiky. Zajímá vás, jaké houby rostou v blízkosti Vašeho bydliště? Podaří se Vám objevit nějaký vzácný druh nebo nový druh pro vědu? Cílem práce bude zjistit, jaké houby (makromycety) rostou na vybrané lokalitě a zvládnout metody mykologického průzkumu.

 

Vedoucí práce:  Mgr. Martina Vašutová, Ph.D. (mvasutova_at_prf.jcu.cz)

Katedra: botaniky (Na Zlaté stoce 1, České Budějovice)

Zaměření práce: kombinace terénu a laboratorní práce

Předpokládaná hodinová dotace:  4 - 6 hodin/týden

Souvislost praxe:  může být rozdělena podle potřeb studenta

Znalost anglického jazyka:  pokročilý začátečník

Další informace: Mykologickému průzkumu je třeba věnovat minimálně rok. Lokalita by měla být navštívena alespoň 6 x za sezónu, nalezené houby ideálně dopraveny v čerstvém stavu za školitelkou a s jejích pomocí určovány pod mikroskopem. Student se může účastnit mykologických seminářů a exkurzí mykologické skupiny.

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0