PRF

Červnový den s Přírodovědeckou fakultou pro žáky ZŠ a SŠ

Předposlední červnový týden budou prostory Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích opět patřit žákům základních a středních škol. Ve dnech 17. - 21. června 2024 (vyjma 18.6). bude připraveno celkem 21 stanovišť s programem napříč různými přírodovědnými obory. Program bude probíhat v areálu PřF JU Branišovská 1760 přibližně od 8:30 do 12:30. Sejdeme se v prostorách před budovou C. Každý den přivítáme maximálně 150 dětí od 3. třídy ZŠ až po předmaturitní ročníky SŠ a jejich vyučující.

Každá příchozí třída bude rozdělena na skupiny po max. 10 dětech. Během programu každá skupina projde 3 stanoviště (výběr stanovišť bude proveden koordinátory na základě věku a počtu přihlášených), kde na každém stanovišti bude připraven program na cca 30–40 min. Jako zázemí bude sloužit velká posluchárna, kde bude možnost odložit batohy či nasvačit se. Závěrečný program bude společný pro všechny třídy. Podrobnosti k programu a stanovištím ke stažení zde

Pro žáky středních škol je zde nově možnost využít místo klasického programu tzv. středoškolský set, který představuje 2 stanoviště s programem na cca 90 min v rámci každého stanoviště, kde žáci nahlédnou hlouběji do dané problematiky. Upozorňujeme, že max. kapacita pro set je 20 žáků.

Pokud se chcete s vašimi žáky programu účastnit, je třeba řádně vyplnit přihlášku a poslat ji elektronickou poštou koordinátorům programu, kterými jsou: Karel Hořejší a Pavla Fojtíková. Případné dotazy rovněž směřujte na koordinátory programu.

Karel Hořejší (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., + 420 734 690 318)

Pavla Fojtíková (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

Podívejte se, jak probíhal první ročník této akce.

 

Aktuální obsazenost termínů

Pondělí 17.6.

1. st. ZŠ

VOLNO

2. st. ZŠ + nižší gymnázia

VOLNO

SŠ + vyšší stupeň gymnázia

VOLNO

Úterý 18.6

Program z důvodu přijímacích zkoušek neprobíhá

Středa 19.6.

1. st. ZŠ

VOLNO

2. st. ZŠ + nižší gymnázia

VOLNO

SŠ + vyšší stupeň gymnázia

VOLNO

Čtvrtek 20.6.

1. st. ZŠ

VOLNO

2. st. ZŠ + nižší gymnázia

VOLNO

SŠ + vyšší stupeň gymnázia

VOLNO

Pátek 21.6.

1. st. ZŠ

VOLNO

2. st. ZŠ + nižší gymnázia

VOLNO

SŠ + vyšší stupeň gymnázia

VOLNO

 

 

 

  • Přečteno: 89

Nápady a inspirace nejen pro začínající pedagogy

Centrum pro přírodovědné vzdělávání PřF JU zorganizovalo a podpořilo vydání několika publikací vhodných pro VŠ studenty učitelských i odborných studijních programů a pro učitele středních škol. Na přípravě se podílejí akademičtí pracovníci PřF JU společně se středoškolskými učiteli s cílem podpořit své kolegy ve výuce oborných předmětů tak, aby byla pro studenty poutavá, zábavná a odpovídala současným trendům. Publikace jsou zpracovávány jak po odborné, tak po didaktické stránce. Pro přípravu jsme zvolili moderní cloudovou platformu Publi. Publikace realizujeme pomocí finanční podpory MŠMT pro přípravu učitelů v deficitních aprobacích a z projektu Jihočeské univerzity Flexibilní formy vzdělávání.

 Doposud jsme vydali:

https://publi.cz/book/1941-napady-a-inspirace-pro-mimoskolni-akce-a-vicedenni-pobyty

https://publi.cz/book/211-mnoziny-ucebnice-pro-ss

https://publi.cz/book/2120-algebra

https://publi.cz/book/1798-cvicebnice-z-linearni-algebry

 

Dále připravujeme:

  • CLIL na SŠ - Angličtina a fyzika 
  • Vybrané kapitoly z didaktiky geografie 
  • Biochemie 

PŘF, Vše

  • Přečteno: 22949

Diplomové práce a odborné studie na území města ČB a okolí

Diplomové práce a odborné studie na území města ČB a okolí

Na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity a pod vedením jejích zaměstnanců vznikla během let řada diplomových prací a odborných studií. Tyto práce přináší na přírodu, krajinu a životní prostředí v Českých Budějovicích nový pohled.

Cílem našich stránek je přiblížit lidem nejen různě tematicky zaměřené práce studentů a pracovníků PřF JU, ale i představit město očima přírodovědců. Řada z těchto prací vznikla ve spolupráci s pracovníky magistrátu města České Budějovice nebo Jihočeského kraje, ať už ve fázi zadání nebo využití výstupů.

Pro přehled těchto prací klikněte na obrázek níže.

Číst dál: Diplomové práce a odborné studie na území města ČB a okolí

  • Přečteno: 1446

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0