Katedra informatiky

Studium v zahraničí

Společné přeshraniční studium je forma studia, která je vyučovaná v anglickém jazyce a studenti polovinu semestrů studují v ČR a druhou polovinu na partnerské zahraniční univerzitě. Jedná se o výběrové, velmi exkluzivní studijní programy, na které je univerzita velmi hrdá a studium v nich se považuje za prestižní.

Jedná se o společné studijní programy, kdy přibližně polovina studentů přichází do studia ze spolupracující zahraniční univerzity a druhá polovina z JU. Protože se jedná o mezinárodní studijní program nabízený také mimo hranice partnerských VŠ, jsou studenti v těchto programech z celého světa. Studenti studují společně v jazyce anglickém. Jedná se tedy o unikátní možnost získat mazináronmí zkušenosti a vzdělání z více univerzit v rámci jednoho studia.

V současné době lze na Přírodovědecké fakultě JU formou mezinárodní přeshraničního studia studovat programy:

Absolventi získají vzdělání a diplomy z obou participujících univerzit, tj. jak český, tak i rakouský či německý (jedná se o tzv. o joint nebo double-degree study).

Podmínky studia a přijetí ke studiu

Polovina studia se studia se studuje v Česku a druhá v Rakousku či Německu. Obecně, životní náklady v AT či DE jsou vyšší než v Česku. Snažíme se proto našim studentům poskytnout stipendium z programu Erasmus+, které by jim pomohlo s financování rozdílu v životních nákladech. Nelze však zaručit, že toto stipendium bude každý rok poskytováno. Pro bližší informace na daný rok, kontaktujte vždy Erasmus oddělení PřF, paní Barboru Okosy.

Ke studiu v programu Artificial Intelligence and Data Science se obsolvují online přijímací zkoušky, které pokrývají znalostní základnu nutnou pro úspěšné absolvování programu. Počet přijímaných uckazčů se každy rok mění, ovšem zájme o tento program značně převyšuje kapacitní možnosti obou univerzit. Přijímací řízení organizuje partnerská vysoká škola v Deggendorfu: https://www.th-deg.de/aid-m-en

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0