Bakalářské studium biologie

Na Přírodovědecké fakultě máme špičkové vybavení, které nám umožňuje prozkoumávat organismy a jejich vztahy v detailu. Můžeme sledovat tahy špicberských rybáků a rozluštit záhady o tom, jak různí patogeny ovlivňují klíšťata. Dokonce můžeme použít drony s termokamerami k monitorování kůrovcové kalamity.

Moderní výpočetní technika nám umožňuje analyzovat data pomocí nejsofistikovanějších metod, což nám pomáhá testovat dosud nezkoumané teorie. Ale neztrácíme spojení s přírodou a konkrétním pozorováním.

Studium biologie může zahrnovat práci v terénu, sběr vzorků a jejich následné analýzy v laboratoři. A co je nejdůležitější, věda nás stále vede do málo probádaných koutů naší planety, kde můžeme objevit úplně nové souvislosti.

Jestliže dáváte přednost laboratoři před terénem, můžete se ponořit do světa molekulární biologie. Studiem genů a jejich vlivu na vývoj a chování organismů můžete objevit nové teoretické poznatky a dokonce přispět k léčbě genetických nemocí nebo vývoji nových léků.

Biologie je důležitá pro zachování naší planety. Pomáhá nám porozumět změnám krajiny a udržování biologické rozmanitosti. Například, jak lidská aktivita ovlivňuje ekosystémy.

Pokud jste zvědaví a vášniví prozkoumávat tajemství života, pak je biologie pro vás.
Naše studium vám otevře dveře do fascinujícího světa vědeckých objevů a důležité práce na zachování naší planety.

Přihlaste si
odběr newsletteru

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Branišovská 1645/31a, 370 05 České Budějovice Tel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. 387 776 201 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1

0